Alkolåskørekort

Alkolåskørekort – SÅDAN GØR DU

Hvis man vil deltage i alkolåsordningen skal man søge om et alkolåskørekort. Alkolåslørekortet giver dig ret til at køre et køretøj som du ejer og som har en alkolås installeret. I hele perioden du har et alkolåskørekort må du kun køre dit køretøj med en alkolås monteret. Man kan dermed ikke køre andre køretøjer i den periode. Ligeledes er det kun tilladt at køre med alkolåskørekortet i Danmark.

1. Du ansøger om et alkolåskørekort i Borgerservice hos kommunen. Til din ansøgning skal du bruge skema P23 og P23B. Du skal ansøge i god tid (ca. 4-6 mdr.), før du ønsker at få alkolåskørekort.

2. Kommunen og politiet undersøger, om du opfylder kravene til at få alkolåskørekort.

3. Hvis du får ja, vil politiet informere dig om de vilkår, som gælder for dig, herunder om du skal undersøges for eventuelt alkoholmisbrug.

4. Du skal melde dig til et obligatorisk kursus i Alkohol, Narko og Trafik (kaldet ANT-kursus). Dette kursus skal være gennemført, inden du kan gå op til kontrollerende køreprøve.

5. Du går op til kontrollerende køreprøve (dvs. både teori- og praktisk prøve) hos politiet.

6. Når du har bestået den kontrollerende køreprøve, får du udstedt et alkolåskørekort med kode 107

7. Du køber eller lejer en alkolås hos en godkendt leverandør til alkolåsordningen og får den installeret i din bil.

8. Du må nu køre i din bil med alkolås.

9. Ca. hver 6. måned skal du have tjekket alkolåsen på et værksted

10. Efter ca. to år kan du ombytte dit alkolåskørekort til et almindeligt kørekort, uden at du skal til ny praktisk prøve.

Du kan læse mere detaljeret om alkolåskørekortet, eller detagelse i Alkolåsordningen på retsinformation.dk